16 projecten uit SBIR-tender Verduurzamen voedselproductie gehonoreerd

Default Image

In totaal zijn 78 voorstellen ingediend voor de tender Verduurzamen voedselproductie van het Small Business Innovation Research Programma (SBIR). Zestien ondernemers gaan een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar het verduurzamen van de voedselproductie in Nederland. Deze SBIR-aanbesteding wil een bijdrage leveren aan de doelstelling van de Europese Commissie om in 2020 50% minder voedsel te verspillen en te streven naar een efficiënter (her)gebruik van grondstoffen. Klik hier voor het overzicht van gehonoreerde projecten. De 16 geselecteerde ondernemers hebben een half jaar de tijd om het onderzoek uit te voeren en krijgen de beschikking over een budget van maximaal € 50.000.

Het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is een op innovatie gericht programma voor kleine en middelgrote bedrijven. Via het SBIR programma ontwikkelen midden- en kleinbedrijven (mkb) in opdracht van de overheid innovaties die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd krijgen de bedrijven een kans om nieuwe en innovatieve producten, processen en diensten te ontwikkelen.