Nog subsidie beschikbaar voor haalbaarheidsstudies food processing en food safety

Default Image

Vanuit het FOOD2020 programma is er op dit moment is er subsidie beschikbaar voor haalbaarheidsstudies op het gebied van onder andere food processing en food safety.

FOOD2020

FOOD202 faciliteert grensoverschrijdende samenwerking tussen bedrijven met experts en praktijkgerichte onderzoeksfaciliteiten om technologietransfer en innovatieontwikkeling bij bedrijven te stimuleren. Doel is gefaseerd en geleidelijk een model op te bouwen voor een toekomstbestendige foodindustrie in de INTERREG VA-regio.

Subsidie

Op dit moment is er subsidie beschikbaar voor haalbaarheidsstudies op het gebied:

  • inzet van nieuwe verwerkingsprocessen
  • duurzame productie van levensmiddelen
  • verbeterde arbeidsvoorwaarden
  • scholing van de medewerkers
  • behoud van deskundig personeel.

De subsidie bedraagt 50% van de kosten tot een maximale subsidie van € 12.500. Subsidiabel zijn zowel eigen personeelskosten als externe kosten.

Voorwaarden

Voor de subsidie gelden de volgende voorwaarden:

  • Samenwerking tussen minimaal 2 MKB bedrijven, waarvan één gevestigd in Nederland en één in Duitsland;
  • Projectduur is maximaal 6 maanden.
  • Uiterlijke afronding 30 september 2017.