Zwanenberg Food Group is een internationale marktspeler in de voedingsmiddelenindustrie en behoort tot de leidende producenten en exporteurs van vleeswaren, vleesconserven, snacks, soepen, sauzen en een breed assortiment van vegetarische en veganistische producten. In het productieproces van vleesconserven (waaronder knakworsten) wordt intensief gebruik gemaakt van luchtcirculatie om de producten te drogen en te verwarmen. Door de investering in een duurzame en innovatieve lucht(voor)behandelingsinstallatie is Zwanenberg erin geslaagd om het gebruik van externe (fossiele) brandstoffen zoals gas, elektriciteit en stoom tot een absoluut minimum te beperken.
Resultaat:
De nieuwe lucht(voor)behandelingsinstallatie is succesvol geïnstalleerd en in gebruik genomen. Dit heeft geresulteerd in een optimaal energetisch rendement op basis een maximaal hergebruik van energie en warmte (vanuit de afvoerlucht) en een minimaal gebruik van externe (fossiele) brandstoffen zoals gas, elektriciteit en stoom. Dankzij subsidie vanuit de VEKI heeft Zwanenberg Food Group kans gezien om dit verduurzamingsproject met de hoogst mogelijke prioriteit te kunnen oppakken. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden konden zodoende ook de bestaande productieprocessen “gewoon” blijven doorlopen.
Rol SubVice:
SubVice heeft met succes de subsidieaanvraag in het kader van de VEKI verzorgd en heeft Zwanenberg Food Group begeleid bij de verplichte eindrapportage en de subsidievaststelling. Immers, de werkzaamheden van SubVice houden pas op als de laatste € ook daadwerkelijk is overgemaakt.